OVER DANIËLLE

Arbeids- en organisatiepsycholoog in hart en nieren, gezondheidswetenschapper, sterk gericht op dienend leiderschap en vernieuwende analyticus. Kookt graag, is altijd op zoek naar bijzondere wijnen, geniet van het leven, haar familie, vrienden, katten, lezen en complexe puzzels. Getrouwd met Marnix en moeder van 2 prachtige dochters. Geel en oranje zijn de dominante drijfveer kleuren.

‘Mijn persoonlijke missie is om mensen handvatten te geven waarmee ze goed in hun vel zitten. Als dochter van een arbeidsdeskundige is mijn interesse in het gedrag van mens in relatie tot werk, team en organisaties ontstaan. De keuze voor de studie Gezondheidswetenschappen was voor mij heel logisch: ik leerde meer over het gedrag van de mens in relatie tot biologie, (epi)genetica en de context waarin iemand zich bevindt. Ik ben daarna gaan werken in een groot revalidatiecentrum, waar ik me heb bezighouden met onderzoek naar belasting en (arbeids)belastbaarheid. Begeleiding van medewerkers met werkgerelateerde stressklachten en complexe vraagstukken op het snijvlak van arbeid en gezondheid geven mij energie.

Het gevoel hebben dat je op de juiste weg zit, dat je dát ene stukje hebt gevonden wat je interesseert, heeft ertoe geleid dat ik naast mijn baan opnieuw ben begonnen met een studie Arbeids- en organisatiepsychologie. Hierbij heb ik een bijzondere interesse ontwikkeld voor corporate anthropology (culturele aspecten in een organisatie), teamfunctioneren en persoonlijk leiderschap. Medio 2018 heb ik ook de opleiding Effectief Leiderschap aan de Universiteit van Groningen afgerond. Met die theoretische onderbouwing – maar vooral met de praktische ervaringen van alles wat goed (en niet goed…) gaat – kan ik handvatten bieden voor ontwikkeling. In deze bijzondere tijd, waarin het behouden van medewerkers en dus kennis en know how essentieel is voor het voortbestaan van organisaties is dat van wezenlijk belang.’

Het geheim van leiderschap is simpel: volg je hart!

OVER CARIN

Enthousiaste organisator en brengt graag structuur aan met positieve aandacht voor anderen. Getrouwd met Darren en moeder van dochter Stella. Karateka en Marie Kondo aanhanger. Verliefd op Maastricht én Amsterdam. Geniet van varen en suppen door de Amsterdamse grachten en hardlopen in Zuid-Limburg.  

Opgeleid tot logopedist en deed daarna werkervaring op in uiteenlopende branches en functies. Het is de dynamiek en de grote variatie aan contacten als spil in een organisatie die haar werkgeluk brengen. Dit resulteerde in de veelzijdige rol van Office Manager. ‘Mijn werk is geslaagd als alle puzzelstukjes gevonden zijn en vervolgens op de juiste plaats vallen en aansluiten’. Niet voor niets zijn haar drijfveren behoorlijk groen, blauw met een vleugje rood. In haar vrije tijd is ze als lid van het pr-team betrokken bij de vereniging Veldeke Krink Mestreech, welke mensen enthousiasmeert om het Maastrichtse dialect te gaan en te blijven spreken en schrijven.

Overtuigd dat toeval niet bestaat waardoor er altijd verrassende avonturen op haar pad komen. Van nature nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd in alles en iedereen hetgeen de diversiteit van haar vriendenkring en netwerk reflecteert. Elke dag verwonderd door de manier van denken van haar kind. Dit geeft haar inspiratie om dagelijks toe te passen in het werk bij Amplitia.

Aandacht is het sleutelwoord!

OVER CECIEL

Neuropsycholoog van achtergrond, maar nu bovenal een rustige, objectieve, mensgerichte en empathische allround gz-psycholoog. Getrouwd met een zeer ondernemende man en daarnaast moeder van een energieke, vrolijke en net zo ondernemende dochter. Met zijn drieën trekken ze er graag op uit en eindigen dan geregeld op het terras. Zij wandelt graag, het liefst in de Oostenrijkse bergen, waar ze in de winter het liefst op de ski’s staat. Verder verliefd op Budapest. 

“In de zorg gaat vaak alleen aandacht uit naar de klachten en wat er niet goed gaat. Juist door een beeld te krijgen van de persoon in zijn gehele context, krijg je zicht waardoor iemand is vastgelopen, maar ook wat er nodig is om iemand weer op weg te helpen. Ik ga daarbij op een open en transparante manier te werk. Geen alwetende psycholoog zijn, maar naast de persoon gaan staan en helpen om bepaalde belemmerende patronen te ontdekken en deze te doorbreken. Ik wil daarbij graag een veilige setting creëren waar de moeilijke kanten van het leven besproken kunnen worden en emoties er mogen zijn. Tijdens de gesprekken maak ik gebruik van verschillende psychologische interventies die zijn afgestemd op de persoon en de vraag. Stap voor stap nieuwe ervaringen opdoen waardoor iemand zich gesterkt voelt om weer verder te gaan in het leven en die keuzes te maken die voor hem of haar waardevol zijn.”
BIG-nummer: 29915269825

Gedachten zijn geen feiten

OVER MARJOLEINE

Sociaal psycholoog, ACT coach, gespecialiseerd in neurodiversiteit. Om haar eigen balans comfortabel te houden ontspant ze door yoga en bewegen in de natuur, en speelt ze graag op het toneel. Heeft vier krachtige en sensitieve (jonge) mannen in haar leven: Chris en hun drie zonen. Zij houden haar altijd scherp en hun authenticiteit en vrolijkheid zijn aanstekelijk. Haar omgevingssensitiviteit en ervaringen zorgen ervoor dat ze gemakkelijk de juiste taal spreekt en toegankelijk is voor een diversiteit aan mensen. Haar kleuren zijn rood en groen.

‘In de verschillende rollen die ik heb gehad komt telkens mijn grootste drijfveer naar voren en dat is het activeren en motiveren van mensen richting autonomie en mentaal welbevinden. Mijn loopbaan is gestart als sociaal pedagogisch hulpverlener. Ik heb daarbij gewerkt met diverse mensen in kwetsbare posities. Mijn behoefte aan het kunnen doorgronden van menselijke drijfveren en de taal die ze daarbij gebruiken heeft geleid tot een studie tot sociaal psycholoog aan de UvA. Hier heb ik tevens mijn lesbevoegdheid gehaald, waarmee ik ben gaan werken op de Hogeschool Pedagogiek. Als docent en trainer heb ik jonge professionals in hun beroepsontwikkeling tot krachtige pedagogen mogen begeleiden. Vanuit de rol van trainingsacteur heb ik mensen in gesprekken laten ervaren wat de impact is van hun (non verbale) communicatie en hoe zij deze kunnen inzetten om hun doelen te bereiken.

Omdat ik steeds vaker zag dat stress, burn- en bore- out het werkgeluk van mensen in de weg stonden, ben ik me gaan verdiepen in individuele coaching waarbij het ontwikkelen van veerkracht centraal staat. Met een toolbox van oefeningen en interventies begeleid ik mensen bij het herkennen van hun kracht en deze in te zetten voor duurzaam werkgeluk. Als coach kan ik met humor en lichtheid een veilige sfeer creëren waar ongemak en kwetsbaarheid er mogen zijn. Om op deze manier daar te komen waar het schuurt en van daaruit op weg te gaan naar autonomie en groei. De Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is daarbij duidelijk zichtbaar in mijn denken, handelen en communicatie. Ten slotte kan ik de holistische techniek van Mind Eye Power inzetten om cliënten te begeleiden bij het opheffen van blokkades.’

In kwetsbaarheid ligt kracht!

OVER BERDIEN

Wat ben ik blij dat ik bij Amplitia mag werken. Amplio betekent in het Latijns letterlijk ‘vergroten, vermeerderen, verbeteren’ en ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het vergroten van individueel (werk)geluk een uitdagend pad kan zijn. De grootste uitdaging vond ik plannen maken en dromen terwijl je tegelijkertijd de dagelijkse realiteit accepteert en omarmt.

Ik ben geboren en getogen in het Gelderse Vaassen, maar Valkenburg lonkte toen mijn vader daar 20 jaar geleden een camping begon. Daar heb ik ook mijn man ontmoet. Inmiddels 3 stoere mannetjes verder wonen we in zijn geboorteplaats Margraten, waar we op het boerenbedrijf van zijn ouders vaak te vinden zijn. We maken weinig plannen en toeren, eten en wandelen graag. Hierbij steken we regelmatig de grens over voor een lekker speciaal biertje.

Er doemt altijd wel een vraag op die ik beantwoord wil zien als het gaat om menselijk gedrag. Het onderzoekende karakter van de Universiteit Utrecht paste dan ook goed bij mij, hier heb ik Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd. Achter professionaliteit schuilt kracht. Psychologie benaderen vanuit deze kracht is waar ik energie van krijg. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in diverse verandertrajecten in het bedrijfsleven, bij met name grote bedrijven. Waardevolle ervaringen die ik meeneem in wat echt werkt.

Iedereen heeft unieke kwaliteiten en sterke kanten. Het gaat erom die te identificeren en ze te benutten.

Be weird. Be random. Be who you are, because you never know who would love the person you hide.
 – Alan Watts

OVER ANOUK

Organisator, spin in het web. Is voldaan wanneer zij anderen blij kan maken.

Woont samen met Philippe en teckel Frits, houdt van wandelingen in de natuur en is als echte Bourgondiër gepassioneerd van lekker eten en drinken. Naast al dat koken en uit eten doet zij aan Bodypump.
Na het afronden van de opleiding Toerisme de richting van Management Assistente/ Directiesecretaresse gevolgd via Schoevers. Werkervaring opgedaan in diverse branches binnen mooie bedrijven in zowel Limburg als daarbuiten (Arnhem en Amstelveen). 

Het contact met mensen staat op nummer 1 in mijn (werkende) leven. Ik hou ervan om diverse ballen in de lucht te houden en zie het als een uitdaging om alles op rolletjes te laten verlopen.  
Samen het beste resultaat behalen met oog voor elkaar en respect, dat werk ik graag aan mee.
Door werkzaam te zijn bij Amplitia draag ik bij aan en mooiere wereld door mensen (weer) werkgeluk te laten ervaren.

Geluk is genieten van wat er is

OVER MIRANDA

Samen met mijn man Thijs en hond Sjappie woon ik in Echt. Wij hebben een samengesteld gezin met 4 kinderen, waarvan de laatste onlangs is uitgevlogen. Wandelen, yoga, zumba en dansen staan regelmatig op mijn programma. Gezellig tafelen, uitjes, cultuur en natuur mogen ook niet ontbreken. Jaren geleden inmiddels, na een gezellige studententijd in Nijmegen, studeerde ik af als Basispsycholoog Klinische Psychologie en Persoonlijkheidsleer en sinds 2013 ben ik NIP geregistreerd. Mijn drijfveer om te blijven leren in het leven heeft ertoe geleid dat ik cursussen heb gevolgd op het gebied van CGT, EMDR, Mindfulness en EFT. Daarnaast rondde ik in 2019 de postgraduaat opleiding tot Clientcentered Speltherapeut af in Antwerpen.

Mijn werkstijl is persoonsgericht, vanuit een holistische visie, met aandacht voor lichaam en geest, coping, persoonlijkheid en zingeving. Direct naar de kern dus waar het wringt. Met humor, relativeringsvermogen en de nodige confrontatie leer ik mijn cliënten om in verbinding te komen met zichzelf. Wat gaat er in hun om, en dit vervolgens vertalen naar hun behoeften.

Samenwerking, gelijkwaardigheid en praktische toepasbaarheid typeren mijn werkwijze. Ik richt psychologische begeleiding altijd op een blijvende verandering.

Als je werkt hebt dat bij je past en je hierin je eigen waarden kunt nastreven, dan zit je goed. Laten we samen zoeken naar werkgeluk!

OVER MIKE

Positief ingestelde psycholoog die mensen graag in hun kracht zet. Haalt voldoening uit het vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van anderen. Én is ervan overtuigd dat werkgeluk cruciaal is voor welzijn. Wanneer dit werkgeluk in het gedrang komt, analyseert hij graag samen met zijn cliënten waar dit vandaan komt en reikt hij tools aan om deze problemen het hoofd te bieden. Is serieus waar nodig en luchtig waar het kan. Houdt in ieder geval van een ontspannen sfeer waardoor een vertrouwde situatie ontstaat waarin men zich veilig voelt.

Nieuwsgierig naar de (toekomstige) vorm van werk in het dagelijks leven en geïnteresseerd in hoe alle verschillende generaties hierover denken. Is ervan overtuigd dat werk moet meebewegen in een snel veranderende wereld. Kennis en kunde van verschillende generaties verenigen om werk efficiënter en leuker te maken.

Geïntrigeerd door menselijke gedrag in de breedste zin, heb ik de bachelor psychologie afgerond aan de universiteit van Maastricht. Hier heb ik een kritische denkwijze ontwikkeld, welke berust op bewijs (evidence-based). Omdat ik deze kennis graag in de praktijk wilde toepassen, heb ik de master Klinische Psychologie gevolgd aan de universiteit van Tilburg. Na het afstuderen ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest als psycholoog in de ouderenzorg. Op zoek naar meer werkgeluk ben ik uitgekomen bij Amplitia en hier gestart als psycholoog. Groen en geel zijn de dominante drijfveer kleuren. Dit uit zich in oplossingsgericht denken, waarbij de client centraal staat.

In zijn vrije tijd maakt hij zijn hoofd graag leeg door de natuur in te trekken, te voet of met de motor. Daar heeft hij geen voorkeur in. Wisselt ontspanning graag af met sporten of uitstapjes met vrienden en familie. Vind het interessant om documentaires te kijken over wetenschap en geschiedenis.

“You have power over your mind – not outside events. Realize this, and you will find strength.”
– Marcus Aurelius

Missie, Visie en Kernwaarden

Missie

Onze missie is om duurzame organisaties te creëren door ze te laten ervaren hoe krachtig werken vanuit amplitie, vanuit individueel werkgeluk is.

Visie

Het is uniek om nu te leven, in een verandering van tijdperk. Waarin een nieuwe maatschappelijke ordening ontstaat, de economie volledig op zijn kop gaat en er ook een wisseling van de macht ontstaat. In deze veranderende, onzekere, complexe en onvoorspelbare wereld hebben bedrijven een grotere kans (duurzaam) te overleven als ze een veranderstrategie ontwikkelen. Gezien het verstorende karakter van alle huidige en komende veranderingen, kunnen we stellen dat bedrijven zich permanent moeten instellen op ontwrichtende verandering. Dat vraagt om een continue veranderstrategie (transitiestrategie), vanuit een nieuwe oriëntatie, gericht op nieuwe klanten en veel duurzamere verdienmodellen.

In dat krachtenveld willen wij ondernemers en ondernemingen helpen de juiste keuzes te maken, gericht op meer welzijn in plaats van. enkel welvaart, zodat ze duurzaam en menswaardig mee kunnen in de continue veranderingen. Wij willen helpen om in te zetten op werkgeluk, want daar ligt de sleutel tot succes.

Bedrijven zijn belangrijk in het leven van mensen, niet alleen om wat ze produceren, maar vooral ook als sociaal construct en als werkgever (bron van inkomsten). Een bedrijf is meer dan de optelsom van de individuen die er werken, maar die vormen wel het DNA van het bedrijf. Ons doel is om bij bedrijven meer focus te krijgen op werkgeluk, want wij geloven dat gelukkige medewerkers vanzelf zorgen voor gelukkige klanten en dus voor gelukkige aandeelhouders.

Ofwel van werkgeluk naar waarde naar winst.

Kernwaarden

MENSGERICHT

De mens staat bij ons altijd centraal. Elk mens is uniek, met onderscheidende eigenschappen en kwaliteiten. Wij geloven dat wanneer een mens zijn unieke talenten kan benutten en ontwikkelen, hij maximaal presteert, rendeert en gelukkig is.

RESULTAATGERICHT

Inspanningen moeten leiden tot echt duurzaam resultaat. Voor zowel het individu, het team of de organisatie. Wij willen dat onze interventies en inspanningen zichzelf terugverdienen. In werkgeluk, in toegenomen waarde voor klanten en in meer winst voor de organisatie.

ONVOORWAARDELIJK

‘’What you see is what you get’’. Transparant, eerlijk en helder in wie we zijn, wat we doen en hoe we het aanpakken. Wanneer we gaan samenwerken, bepalen we samen het doel en de route.

POSITIEF

Wij richten ons op kansen en mogelijkheden, niet op beperkingen of omstandigheden. Deze positieve benaderingswijze vertaalt zich in ons doen en handelen. Wij blijven niet hangen in het verleden, maar creëren samen de toekomst.

Methoden en technieken

Vanuit onze wetenschappelijke achtergrond, maar ook omdat we het heel belangrijk vinden dat we kwaliteit leveren, maken we gebruik van bewezen technieken. Technieken waar we voor de volle 100% achter staan. Methoden ook waarvan we uit ervaring weten dat ze daadwerkelijk aansluiten bij de vraagstellingen op dit vlak.
(Klik op een van de bollen voor meer uitleg)

Inzicht in
eigen en andermans drijfveren

Bewuste en
onbewuste
gedrags-
patronen

Periodieke
carrière-
krachtmeting

IEMT

Coherence