Diensten
Alles wat we doen is gericht op het herstellen van balans, vergroten van werkgeluk en bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Met aandacht voor zowel de individuele problematiek, de hulpvraag/ontwikkelvraag, als de professionele context en de behoefte van de organisatie.
Alle interventies starten vanuit een positieve mindset. Welke aanleiding je ook hebt om een traject met ons te bewandelen, wij kijken altijd vanuit mogelijkheden.
Coaching
Ben je gelukkig (in je werk) en ontwikkel je jezelf genoeg?
Deze vraag loopt als een rode draad door ieders leven. En wat als die vraag steeds vaker opdoemt? Als je het gevoel hebt dat je je talenten verder kunt ontwikkelen. Misschien voel je je soms overvraagd en weet je niet hoe je dingen anders kunt aanvliegen of merk je dat je steeds struikelt over dezelfde patronen. Je wil graag verdiepend inzicht in jezelf, waarom je de zaken doet zoals je deze doet, in jouw energiegevers en -vreters, zodat je persoonlijk kunt groeien als medewerker, als leider.
Onze coaches en psychologen kunnen je helpen om focus aan te brengen, je talenten te benutten en jezelf te ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar wat jou (werk)gelukkig maakt.
Deze trajecten bieden we ook aan voor hulpvragen in teamverband.
- Life-coaching
- Loopbaan- en talentcoaching
- Leiderschapscoaching en -ontwikkeling
- Teamcoaching
- Loopbaan-/talent onderzoek
- Onderzoek naar drijfveren
Afhankelijk van jouw behoefte maken we gebruik van de volgende methoden:
- Interesse- en persoonlijkheidsvragenlijsten (o.a. NPV, BigFive, HZO)
- Drijfverenonderzoek individueel / team (Reflact®, MyDrives, MyHabits)
- Gerenommeerde leiderschapsmodellen
- Motivational Interviewing, oplossingsgerichte coaching en appreciative inquiry
Psychologische begeleiding
Uit balans?
Merk je aan jezelf dat je uit balans raakt of wellicht al bent? Is je lontje kort of heb je lichamelijke klachten? Verval je in oude patronen? Werk gerelateerd of privé? En lukt het je niet om daar zelf uit te komen? Dan zijn we graag jouw professionele gesprekspartner zodat jij zelf de regie weer terugvindt om de juiste keuzes te maken. Soms kun je vicieuze cirkels samen beter doorbreken dan alleen.
Deze trajecten bieden we aan voor individuele hulpvragen:
- Monodisciplinaire psychologische begeleiding & counseling
- Multidisciplinaire begeleiding, met de inzet van disciplines die passen bij de hulpvraag
Afhankelijk van jouw behoefte maken we gebruik van de volgende methoden:
- Cognitieve gedragstherapie (CGT)
- Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
- Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) en Integral Eye Movement Therapy (IEMT)
- Oplossingsgerichte coaching
- Motivational Interviewing
- Mindfulness
- Emotionally Focused Therapy (EFT)
- Rouwbegeleiding
- Buitenpsychologie
(Bedrijfs)maatschappelijk werk
Verzuim voorkomen?
Een maatschappelijk werker begeleidt medewerkers met psychosociale problemen op een laagdrempelige, kortdurende en oplossingsgerichte manier. Deze begeleiding kan bestaan uit voorlichting en advies, maar kan ook betrekking hebben op het gebied van onderzoek, bemiddeling en advies rondom verzuimvraagstukken. Als de oorzaak van verzuimvraagstukken in de sociale omgeving van een werknemer ligt, is dit niet werkgerelateerd maar zeker wel werkrelevant: het is van invloed op het werk.
Soms kan het waardevol zijn om een vertrouwenspersoon in te schakelen, als er bijvoorbeeld sprake is van ongewenste omgangsvormen, agressie en/of seksuele intimidatie. Hiervoor kan onze bedrijfsmaatschappelijk werker ook worden ingezet. We richten ons dan op de opvang, begeleiding en het informeren van de getroffen medewerker (de melder), het voorlichting en adviseren van de organisatie en het adviseren van leidinggevenden en het bestuur. Dit kan van waarde zijn indien werkgever geen eigen vertrouwenspersoon in dienst heeft.
Arbeidsdeskundig onderzoek
Belastbaarheid en functiebelasting in evenwicht.
Uitvallen op het werk door ingrijpende gebeurtenissen, ziekte, ongeluk of een conflictsituatie. Je hoopt dat het jou niet overkomt, maar het overkomt de beste. Zowel voor werknemer als werkgever kan dit leiden tot uitdagingen. Onze arbeidsdeskundige denkt mee, door:
- de (arbeids-)belasting af te wegen tegenover de belastbaarheid van de werknemer op dat moment,
- ondersteuning te bieden bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid, of het herstel daarvan,
- actief te kijken naar (duurzame) mogelijkheden binnen de werksituatie en het werkvermogen van de medewerker, (re)-integratiekansen en -mogelijkheden in kaart te brengen.
Voorkomen is beter dan genezen. Daarom adviseren wij zo vroeg mogelijk een arbeidsdeskundige uit te nodigen en niet te wachten tot na het eerste ziektewetjaar. De re-integratiemogelijkheden worden hiermee namelijk beter. Een ergonomisch werkplekonderzoek kan bijvoorbeeld in een vroegtijdig stadium al preventief uitkomst bieden.
Investeren in werkgeluk. Wat kost dat?
We denken graag mee over (organisatorische) vraagstukken op het vlak van duurzame inzetbaarheid, werkgeluk en psychologische veiligheid. Ook op het gebied van kennisuitbreiding leveren we maatwerk. Bijvoorbeeld door het geven van workshops en lezingen.
Investeren in werkgeluk kost geld. Niet investeren is helaas kostbaarder. Met behulp van de KoBaDi-tool berekenen we welk rendement investeren in duurzame inzetbaarheid oplevert.
KoBaDI is een geavanceerde tool die inzichtelijk maakt welke factoren invloed hebben op (onzichtbare) verminderde productiviteit en uiteindelijk kunnen leiden tot verzuim of verloop. Met die kennis selecteren we interventies die bijdragen aan vermindering van productiviteitsverlies, voorkomen van verzuim en verloop en duurzaam verbeterde inzetbaarheid in het algemeen.
Deze tool is onderdeel van ons dienstenpakket maar kan ook door werkgevers aangeschaft worden.